28 Mart 2024

“BİZ GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ”“300 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”

  • PDF
BAŞKAN GÜLER GÜNDEMİ ALTAŞ TV’DE DEĞERLENDİRDİ
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Altaş TV’de yayınlanan “Ordu’yu Yönetenler” programının canlı yayın konuğu oldu. Funda Altaş Şimşit’in sorularını yanıtlayan Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve planlanan çalışmaları masaya yatırarak önemli açıklamalarda bulundu.
“YOLLARIMIZ GÜVENDE”
Göreve başladıkları günden itibaren önemli ölçüde asfalt yolu vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Güler, “Belediyeciliğin ana unsurları olan yol, çöp, kaldırım, asfalt ve su bizim yapmamız gereken elzem işlerin başında geliyor. Çok iyi bir kadro ile yolları, asfaltları gece-gündüz demeden yapmaya çalışıyoruz. Şuana kadar yaptığımız yol buradan Rize’ye kadar uzanacak büyüklükte. Bunun dışında OSKİ’nin de önemli çalışmaları oldu. OSKİ su ile ilgili çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüyor. Eski hatlar yeni ve uzun vadeli altyapılar ile değiştirilerek yenileniyor. Suda özellikle kayıp kaçak oranı oldukça fazla bunu en aza indirmek için çalışıyoruz. Bizim aslında bundan sonraki hedefimiz Ordu’da yeni ufuklar açmak olacaktır” diye konuştu
“3 AY DEĞİL, 12 AY ORDU”
Ordu’nun tatilciler için 3 aylık bir şehir olmadığını ifade eden Başkan Güler, “Ordu’da yapılmayan, dokunulmayan noktalar var. Bunlardan bir tanesi deniz, ikincisi mevsimlerin Ordu’da yetirince iyi kullanılmamasıdır. Ordu 3 aylık bir şehir değil. Bunun için önemli bir çalışma başlattık. İlimizde kalkınmayı diğer 9 aya da yayarak hareket ediyoruz. Bunun için kış turizmini öne aldık. Yaylalarımızda kış turizmini canlandırdık. Yaylalarımız bu projemiz ile büyük canlılık kazandı. Oraya giden vatandaşlarımızın yiyecek ve içecek gibi konuları içinde Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal faaliyetlere başladık. Bu çalışma bize hem ekonomik anlamda kazanımlar sağlarken hem de işsizliği önemli ölçüde azalttı. Yaylalarımızda yazın açık kışın kapalı olan bütün iş yerleri başlattığımız bu sinerji ile artık kışın da açılıyor ve oralara büyük canlılık katıyor. Bu da sosyal belediyeciliğin bir örneğidir” ifadelerini kullandı.
“DEPREM KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ”
Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerin Ordu’daki binaları ve heyelan olabilecek yerleri yorduğunu söyleyen Başkan Güler, “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem bizim için önemliydi. Çünkü bu depremin ilimizdeki binaları ve mevcut yapıyı biraz yorduğunu düşünüyorum. Bunun için gerekli talimatları ekiplerimize verdim. Geçen hafta sonu yaşanan heyelanda bunun bir etkisi var mı yok mu araştırılıyor. Çünkü burası benim çocukluğumun geçtiği yerler. Burası kayalık olan bir yer. Depremin etkisinin Ordu’da yarattığı durum 19 ilçemizi kapsayacak şekilde yapılacak. Ayrıca muhtarlarımızla da bu konularda konuştuk. Bulunduğunuz yerlerde değişim gördüğünüz her şeyi bizimle paylaşın, dedik. Onlar da bu
konuda kendi mahallelerinde bir çalışma yürütüyor. Bizler üzerimize düşen ne görev varsa sonuna kadar yapacağız. Son günlerde ülkemizin değişik noktalarında meydana gelen depremler uzmanlar tarafından da değerlendiriliyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde uyuyan bazı fay hatlarının uyandığı ve harekete geçtiği yönünde. Biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen risklerin olup olmadığı yönünde tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuda bir tehlike olduğunu ifade etmiyorum. Sadece yaşananlar neticesinde ortaya çıkan durumu en iyi şekilde değerlendirip sonuçlandırmak gerek” dedi.
“ORDULU OLMAKTAN BİRKEZ DAHA GURUR DUYDUM”
Orduluların Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrası yaptıkları sağduyu davranışının kendini bir kez daha gururlandırdığını ifade eden Başkan Güler, “Depremin ilk saatinden itibaren yapılan yardım çağrısı hemşerilerimizden büyük destek gördü. 7’den 70’e herkes Büyükşehir Belediyemize gelerek yardımlarını yaptılar. Bizlerde yine büyük bir özveri ile alınan bu malzemeleri depremin olduğu gece 3 tır ile Elazığ’a gönderdik. Yine aynı gece itfaiye ekiplerimiz ile mobil yemek tırımızı deprem bölgesine gönderdik. Alınan sonuçlar bizleri bir kez daha gururlandırdı. Ben bir kez daha bizlere destek veren tüm hemşerilerime ve orada görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“KIŞ HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK”
Kar ile ilgili bütün tedbirlerin alındığının altını çizen Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kar ile ilgili bütün tedbirleri aldık. Koordineli bir şekilde ekiplerimiz görevlerinin başındalar. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi hasta ve cenazelerdir. Vatandaşlarımızın da bu hassasiyete göre davranacaklarından eminim. Sadece Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler değil, Valiliğimiz koordinesinde bütün kurumlarla ortaklaşa çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar bu çalışma başarılı bir şekilde yürütülüyor” diye konuştu.
“300 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”
Bir yandan yatırımları hayata geçirirken diğer taraftan 300 milyon TL borç ödediklerini belirten Başkan Güler, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı oluyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hem projelerimizi hayata geçiriyoruz hem de mevcut borçları ödüyoruz. Şuana kadar toplam 300 milyon TL borç ödedik. Biz güçlü bir belediyeyiz. Kaynaklarımız gayet sağlam. Mevcut kaynaklara yenilerini de ekleyerek ilimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“ESKİ OTOGAR GENÇLİK MERKEZİ OLACAK”
Yeni otogarda çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Güler, “Yeni otogar çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu çalışma tamamlandığı zaman otogarı buraya taşıyacağız. Eski otogarın olduğu yeri ise gençlik merkezi haline getireceğiz. Bu ilimiz için güzel bir çalışma olacak. Büyük bir yer kazanıyoruz. Deniz kenarında bulunan otoparkı bu alana taşımak üzere etüt yapıyoruz. Otoparkın olduğu bu alana önümüzdeki günlerde çok güzel bir şekil vererek ilimiz büyük bir çekim merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde