28 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE SIKI DENETİM

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, şehrin temizliği noktasında çalışmalarını hassasiyetle sürdürürken kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı.
Büyükşehir Belediyesi hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü yönetmeliği gereğince kent içinde çevresel ve görsel kirliliğin önlenebilmesi amacıyla kaçak hafriyat dökümü denetimi yapıyor.
Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Altınordu Temizlik İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla Altınordu ilçesi Orhaniye Mahallesi Acısu Deresi Taşocağı güzergâhına kaçak dökülen molozları kaldırma işlemi gerçekleştirildi.
ÇEVRECİ YAKLAŞIMLA DUYARLI OLUNMASI GEREKİYOR
Toplumun her kesiminin çevreci bir yaklaşımla duyarlı olması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların kaçak hafriyat dökümü yapan kişi ya da araçların plakasını alıp varsa firma adı, yer ve zaman tespiti yaparak 153 Alo Zabıta Hattı’na bildirmesini istediler. Ayrıca kaçak döküm yapanların tespiti halinde 2872 sayılı Çevre Kanunu ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na istinaden idari işlemlerin ise belediyenin yetkili birimlerince yapılacağını açıkladılar.
 
İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK
 
2020 yılı içerisinde 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca yetkisiz hafriyat dökümü yapan şahıslara 88.499 TL, şirketlere ise 265.497 TL idari para cezası uygulanacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde