29 Mart 2024

Çambaşı Kayak Merkezi misafirlerini bekliyor

  • PDF
ORDU'nun 4 mevsim yaşanabilmesi için kolları sıvayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bölgede özellikle kış turizminin gözbebeği haline gelen Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne gitmek isteyen vatandaşlarımızın daha güvenli seyahat edebilmeleri amacıyla yol açma ve temizleme çalışmalarını tamamladı. Periyodik aralıklarla tuzlama çalışmalarının da devam ettiği Çambaşı Yaylası'nda vatandaşlar güvenle seyahat edebilecekler.
 
Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda etkili olan kar yağışı sonrasında karla kaplanan yollar, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tamamen ulaşıma açıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 7/24 çalışma yürüttüğü Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi güzergahında güvenli seyahat edilebilmesi için karla kaplanan yollar için 2 adet greyder, 2 adet Kazıcı-Yükleyici JSB Loder, 1 adet Yükleyici Loder, 1 Kar Küreme Aracı ve 1 Tuzlama Aracı bölgede seferber edildi.
 
"ARAÇLARDA KAR LASTİĞİ, ZİNCİR VE ÇEKME HALATI BULUNDURULMALI"
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş, bugün (18 Ocak) saat 18:00 itibarı ile Ordu-Çambaşı Yaylası arasında ulaşıma engel herhangi bir durum kalmadığını belirterek, "Mevsimi dolayısıyla etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne giden yollarımız karla kaplanmıştı. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun ilgi ve talepleri dolayısıyla derhal ekiplerimiz çalışmalara başlanmış, karla kaplı yollarımızın tamamı ulaşıma açılmış, güvenli seyahat edilebilir hale getirilmiştir. Ancak kış mevsimi dolayısıyla bizler yine sürücülerimizin bölgeye çıkarkan mutlaka araçlarında kar lastiği takmalarını, bunun yanında zincir ve çekme halatı bulundurmalarını tavsiye ediyoruz. Olumsuz herhangi bir durum karşısında Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 444 1 052 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirler. Hali hazırda 7/24 esasına göre bölgede bekletilen ekiplerimiz, mutlaka ilgili noktaya ulaşacak ve vatan-daşlarımızın yardımına yetişecektir" diye konuştu.  
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi karşısında olası don ve buzlanmaya karşı yol tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde