29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "RESMİ YAZIŞMA KURALLARI" EĞİTİMİ

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi personelin yazışmalarda daha etkin ve verimli olması amacıyla “Resmi Yazışma Kuralları” eğitimi verildi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen seminerde; kurum içi ve kurum dışına yazılan resmi yazılarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve standart dosya planı (SDP), SDP kullanımında sıklıkla yapılan hatalar ve resmi yazışma kuralları konusunda personellere bilgi verildi.
 
“DEVLET KURUMLARINDA RESMİ YAZIŞMA ÖNEMLİ”
Düzenlenen seminerle ilgili olarak bir açıklama yapan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Bilal Karslı, resmi yazışmaların devlet kurumlarında önemli olduğunu ifade ederek, “İş hayatında yöneticilerin ve çalışanların kendilerini doğru ve etkin bir şekilde özellikle yazılı olarak kurum içi ve kurum dışı ifade edebilmeleri çalıştıkları kurumun imajını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle çalışanların kurum içi ve kurum dışı yazışma ve görüşmelerde uyacağı kuralları, kullanacağı dili ve sözcükleri doğru seçmesi gerekmektedir. Bu eğitim, raporlama ve iş yazışmaları konusunda kurumların bir standart oluşturmasına yardımcı olmakta aynı zamanda katılımcılara önemli bir yönetim becerisi kazandırmak suretiyle kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde