29 Mart 2024

5 OCAK GÜNÜ PERŞEMBE YAYLASINDA KIŞ FESTİVALİ VAR

  • PDF

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan “tüm hemşerilerimi Perşembe Yaylasında yapılacak olan kış festivaline bekliyorum” dedi.
Almanya gezisi dönüşü gazetemizi ziyaret eden Beytullah Geçtan “5 Ocak Pazar günü büyükşehirle beraber kış festivali yapacağız. Bu festivalde Türkiye de bir ilk yaşanacak. Hem karda kano hem de mendereslerde kano yarışmaları gerçekleşecek. Biz bunu daha önce yaz aylarında yaptık. Kış festivalimizde de kızaklar ve botlar olacak. Bunlarla hem çocukluğumuzu yaşayacağız hem de kış festivali gerçekleştireceğiz. Yarışmalar ücretsiz olacak. Perşembe yaylasında kış festivali adı altında ilk kez bir etkinlik yapılacak. Karda kano ve mendereslerde kano ekiplerimiz hazır olacak.” dedi.

Almanya’da bulunan Yapay Kalp Cerrahı Dilek Gürsoy’u ziyaret eden Geçtan; “Almanya’ya gidiş sebebim 18 Kasım’da Avrupa’da yılın doktoru seçilen Yapay Kalp Uzmanı kızımız Aybastılı Dilek Gürsoy’u ziyaret etma amaçlıydı. O gün bizim dünya bankasıyla olan toplantımızdan dolayı davet edilmemize rağmen törene katılamamıştık. Hemşerimiz bize ‘yılbaşından önce gelirseniz görüşebiliriz demişti.’ Bizde bu davete bir zaman ayırıp gittik. Doktorumuz Dilek hanım geçen hafta pazartesi günü sağ olsun bizi evinde ağırladı. Biz de hem hediyemizi taktim ettik, hem de Ordu’muza, Aybastı’mıza memleketimize böyle bir gurur yaşattığı için şükranlarımızı arz ettik. İnşallah Ordu valiliğimiz, üniversitemiz, belediyelerimiz bu konuda kızımızla alakalı hususlarda, dünyada isim yapmış hemşerimizi onur etme noktasında beraber hareket edeceğiz. Davet ettik, hem bir Aybastılı hem bir Ordulu hem de bir kadın olarak dünyada ilk yapay kalp cerrahisi dalında ödül almasından dolayı mutlu olduk.
Gitmişken hemşerilerimizi ziyaret ettik.
Yerli ve Milli aracımızla alakalı çok güzel şeyler de oldu Almanya’da. Tanıtım günü Almanya’daydım. Pozitif bir ses getirdi yerli aracımız. Yerli otomobilin tanıtımını orda izlemek ayrı bir heyecan yarattı bizde. Almanların bu konuda bize bakış açıları çok değişti. Hatta Woswagen üretimlerini iki yıl öne çektiler. 2025’de yapacakları yatırımları 2023’e çektiler. Bizim yerli otomobil çalışmamızı görünce oradaki insanların otururken kahvelerde nasıl tartıştıklarına şahit oldum. Hemşerilerimiz gurur duydular. Her biride yerli araba almak için birbirleriyle neredeyse yarış edecekler. İnşallah bu araçları Almanya’da bizlerde alacağız, demekteler”
Aybastı da sanayi sitesi çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanlığının projesi olan ve TOKİ’nin yapacağı sosyal konutla alakalı 86 konut yapılaca diyen Geçtan; “Aybastı çevre yoluyla ilgili çalışmalarımız var. Dünya bankasıyla büyükşehir ve tarım bakanlığımızın ve Şenel Yediyıldız’ın uğraşı olan Bolaman havzası projesinin ana kaynağı, ana merkezi Aybastı’dan başlıyor. Bolaman ırmağı Aybastı’dan doğuyor. Bolaman Projesi tüm ilçeleri ilgilendiriyor. Orman bakanlığında mesire alanlarıyla ilgili çeşitli çalışmamız var. 10 milyonluk bir yatırım planlanıyor.” Açıklamalarında bulundu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde