29 Mart 2024

ORMAN YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI

  • PDF

Ordu’nun 11 ilçesinde çıkan örtü ve orman yangınları kontrol altına alındı. Ünye, Gürgentepe, Fatsa, Korgan, Kumru, Çamaş, Çatalpınar, Gölköy, Çaybaşı, Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde çıkan yangınlar sonrası oluşturulan kriz masası koordinasyonu sağlayarak yangının büyümesine engel oldu.

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

 

Yangın ihbarının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl başkanlığında acil kriz masası oluşturuldu. Afet koordinasyon merkezinde oluşturulan kriz masasında gerekli koordinasyon sağlanarak, İtfaiye, OSKİ, ilçe belediye ekipleri, orman işletme ve kolluk kuvvetleri ile organize çalışma yürütüldü.

 

11 İLÇEDE 22 NOKTADA YANGIN ÇIKTI

 

11 ilçede 22 ayrı noktada çıkan yangınlar ekiplerin etkin ve hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ünye ilçesinde 4, Gürgentepe’de 1, Fatsa’da 4, Korgan’da 2, Kumru’da 3, Çamaş’ta 1, Çatalpınar’da 2, Gölköy’de 2, Çaybaşı’nda 1, Akkuş ve Kabadüz’de 1’er olmak üzere 22 ayrı noktada çıkan yangın tamamen söndürüldü.

 

BAŞKAN VEKİLİ ATİK İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Ünye ilçesindeki yangın alanında incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik, “Bizim bölgemizde meydana gelen orman ve bitki örtüsü yangınlarının %95’i bahçe temizliği yaparken yakılan ateşlerden kaynaklanıyor. Aşırı rüzgârın da etkisiyle, söndü zannedilerek bırakılan ateş, tekrar alevlenerek yangınlara neden oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan temizlik çalışmaları yaparken daha dikkatli davranmalarını rica ediyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde