29 Mart 2024

“SESSİZ VE DURAĞAN GİDİŞATTAN ENDİŞELİYİZ”

  • PDF
Fatsa’nın yeni dönemdeki durumunu değerlendiren MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, sessiz ve durağan gidişattan endişeli olduklarını belirtti.
 
Yerel seçimlerden bu yana 9 aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen, Fatsa’nın bekleyen önemli sorunlarına dair herhangi bir girişimin bulunmadığını belirten Kaçak, çevre ve şehircilik bakanlığından bazı ilçelerimize gönderildiği belirtilen ödeneğin aciliyet derecesi yüksek olmasına rağmen Fatsa’nın beklediği hizmetler için gönderilmemesine tepki gösterdi.
MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak yaptığı yazılı açıklamada, bir kaç gün önce yerel, görsel, yazılı ve sosyal medya üzerinden yayın yapan basınımızın bir duyurusu üzerine aklıma takılan soruyu sizlerle paylaşmak istedim diyerek şunları aktardı.
 
Ordu Milletvekillerimizden biri sosyal medya hesabı üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5-6 ilçemiz için aldığı hibe ve yardımların duyurusunu yapmış. Adı geçen ilçelerimiz arasında her zaman olduğu gibi Fatsa'mızın adı yine yok.
Şimdi soruyorum. Fatsa'mızı yönetenlerin bir talebi veya ihtiyaca binaen herhangi bir istekleri olmamış mıdır? Fatsa'mızın Organize Sanayinin genişletilmesi, Çevre Yolu, Üniversite, Liman, Su ve kanalizasyon hattının yapımı için bir ihtiyacı yok mudur? Sadece merak ettim, yoksa bu sorunların tamamını çözdük bizim mi haberimiz yok?
 
Eğer bu eksiklikler ile ilgili bir çalışma, bir komisyon, bir yetkilendirme yapıldıysa niye bizim haberimiz yok? İstişare kültürü ile yönetecektik, onun sözünü vermiştik, sadece hatırlatayım istedim, dedi.
YASAK OLMASINA RAĞMEN BU KUM NASIL ALINIYOR
 
Ayrıca Fatsa’mızda bazı vurdumduymaz hadiselerinde yaşandığının altını çizen Murat Kaçak, Fatsa Liman bölgesindeki halk plajından yasak olmasına rağmen hafriyat kamyonları ve iş makinaları ile kum alındığını bunun neden ve hangi yasal gerekçe ile yapıldığı konusunda açıklama istedi.
CUMHURİYET MEYDANI
 BİLMECESİ
Fatsa’mızda bir türlü inşaatı bitmek bilmeyen Cumhuriyet Meydanı adeta yılan hikâyesine döndüğünü belirten Kaçak, 2018 Aralık sonunda bitimi için ihale edilen meydan, 2019’un Aralık ayına gelmemize rağmen hala bitirilemediğini belirtti.
 
Kaçak; “Bugün meydanda yüklenici firmanın 4 veya 5 personeli çalışıyor. Bu durum iş yapmak değil, iş yapıyormuş gibi görünmektir. Firmanın iş yavaşlatarak çalışmasının sebebi nedir. Bu durumdan dolayı meydan esnafı zaten yeterince mağdur olmuş ve mağduriyetleri hala devam etmektedir,” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde