18 Nisan 2024

Yine İlgisizlik Yine İhmal!" KAZA GELİYORUM DEMİŞ"

  • PDF
Geçtiğimiz günlerde, Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı Yozgat’a maça giderken kaza geçirmiş ve biri 12 diğeri 14 yaşında 2 sporcu kızımız hayatını kaybetmişti. Maddi imkânsızlıklar içerisinde boğuşan spor kulübünün il dışı maçlara günübirlik gitmek zorunda kaldığını, daha önce defalarca Ordu Valiliği’nden taleplerde bulunduğunu; araç, yakıt, şoför, ko-naklama, ambulans istediğini ancak bu taleplerin yerine getirilmediğini öğrendik. Bu nedenle, 20 yılını ve evinin rızkını dahi bu kulübe feda etmiş bir spor insanı Ercan Akman hem kulüp başkanı, hem takımın antrenörü hem de kendi aracıyla, şoförlüğünü de yaparak takımı maçlara götürmek zorunda kalmıştır.  Kaza saati 12.30-13.00 arası ve jandarmaya bildirim saati 13.13’tür. Maç ise Yozgat’ta saat 14.00’dedir. Kaza noktasının Yozgat merkeze uzaklığı ise 1 saat 20 dakikadır.”  Yani maça 6 saatlik yoldan gelip, ucu ucuna anca yetişip, maç sonu da aynı gün geri dönmek durumundadır.
 
Kulüp başkanının kazadan önce sosyal medyada anlayana ibretlik mesajları vardır.
Antrenmanlara yürüyerek gelen ceplerinde harçlık olamayan bizler, rakiplerimiz maçlara uçaklarla gidiyor. Biz 14 kişilik arabada 18 kişi, onlar 5 yıldızlı otellerde biz yurt köşelerinde. Olmuyor olmuyor… Bizim mücadelemizi görmeyen maddi manevi destek vermeyen tüm insanlara kalbim kırık. 
 
Yozgat’a maça gideceğim. Duyan var mı beni? Biz ölüyoruz siz hala futbol konuşuyorsunuz. 
Kazadan sonra kulüpten yapılan açıklamada ise; 
Yeteri kadar bütçemiz olsa bizler de çok isterdik maçtan 1 gün önce maçın yapılacağı ilde konaklamayı. Yola çıkmadan önce depomuza yakıt koyamayacak durumdayız. Bizim için günübirlik deplasmanlara gidip maç sonrası dönmek son çareydi. denildi. 
İki genç kızımızın hayatını kaybetmesinden 15 kişinin yaralanmasından spor kulübünü desteklemeyen, her türlü taleplerini reddeden yöneticilerin sorumluluğu yok mu? Her olayda Ordu Valisi sorumluluğu bir bürokratına, bir memuruna yükleyip, suçu üzerinden atıyor. Bu sefer suçu hangi bürokratına atacak ve aradan sıyrılacak merak ediyorum.
Ordu Valisi derhal görevden alınsın ve Ordu huzur iklimine tekrar kavuşsun, diliyorum. 
Son olarak 1 Aralık’taki kazada hayatını kaybeden Sinem ve Göksu ile 3 Aralık’ta katledilen Ceren’in, Ordu’nun bu üç güzel evladının, isimlerinin Ordu’da faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşatılması gerekir. Bunu istiyorum ve toplum adına talep ediyorum.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde