29 Mart 2024

Fatsa için yeni fakülteler talep ettik!

  • PDF
Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Akdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, Fatsa Kamuoyu gündemindeki yeni fakülte beklentilerini ilettik.
Geçen hafta ODÜ Rektörü Prof. Ali Akdoğan’ı Fatsa basınının duayenleri Yeni Haber Gazetesi Sahibi Yavuz Selim Eser, Mir Kuzey Gazetesi sahibi Niyazi Yeşiller ve Fatsa Gazetesi sahibi Mehmet Özmaden olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bu ziyarete Güneş Gazetesi sahibi Feridun Altuntaş’ın da dahil olduğunu ancak son anda değişen programı nedeniyle ziyarete katılamamış olmasını da belirtmiş olalım.
Son günlerde Ordu gündemini meşgul eden Veterinerlik Fakültesinin Fatsa’ya kazandırılmasının ve ilaveten de Hukuk Fakültesi açılması yönünde Fatsa Kamuoyunun beklentilerini ileterek, bu yönde alınacak bir karar sonrasında Fatsa Medyası olarak destek vereceğimizi ve destek vermesi gerekenleri de harekete geçireceğimizin sözünü verdik.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Akdoğan ise Fatsa’yı Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarına sahip çıkma konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Deniz Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokulunun  şu anki halini hiç beğenmediğini kampüsü Fatsa'ya yakışır bir  konuma taşımak için Fatsa’nın kampüsüne sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Akdoğan, bu istekler karşısında en makul olanı ve Fatsa’nın hak ettiği fakülteyi açılması için destekleyeceğini belirterek, öncelikli olarak Fatsalılar taşın altına ellerini koymalarını; arsa, bina ve donanım konusunda da duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.
 
SORULARIMIZIN BAŞLANGICINDA ALDIĞIMIZ CEVAPLAR ŞÖYLE GELİŞTİ. 
 
Rektör Prof. Ali Akdoğan; “Fatsa’nın yüksekokulunu ve fakültesini gezdim, Fatsa’nın fakültesi çok kötü. Fatsalı arkadaşlarımla bir araya geleceğim. Geçen gün Fatsa’ya geldim. Etrafı daha iyi tanıyayım diye. Hatta milletvekillerimizde oradaydı. Ergün Taşçı Bey liseden öğrencimdir. ‘Ergün Bey fakülte Fatsa’ya yakışmıyor el atmamız lazım oraya’ dedim. O binanın fiziki sorunlarını çözmemiz lazım, bunu Fatsalılarla çözmemiz lazım. Ünyeli kardeşlerimiz bana diyorlar ki ‘165 dönüm arazi var. Bu 165 dönüm arazinin tapusunun tapuya imzasını at, biz binayı kendimiz yapalım ve bir kuruş da devlete harcatmayalım.’ dediler. 
Fatsa’ya 2. Fakülteyi istiyorsunuz ama mevcut fakültede 20 metrelik bir gemi var ve orda atıl vaziyette duruyor, kızağa çekilmiş. Fatsa fakülte binasının içinde kütüphane yok, sınıflar dökülüyor. Ben rektör olarak Ordu, Fatsa, Ünye, İkizce, Akkuş, Aybastı, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey tüm ilçelerde hiçbir ayrım yapmadan hepsine özveriyle elimden geleni yapacağım. Talimat verdim; gidin Fatsa’daki o binanın damlayan yerini akan yerini boyasız yerini gittim bizzat gördüm mühendisi yanımda götürdüm, buraları bir daha geldiğimde böyle istemiyorum, dedim. Ben mücadeleyi öğrendim. Şimdi cesurum. Fatsa’da ki deniz bilimleri okulu çok harika, Türkiye de iki yerde varmış, bir de gemi kaptanlığı similasyon bölümü var. Yüksekokulda idari görev değişikliği yaptım. Atamada oraya sahip çıkılmasına dikkat çektim. Şimdi yapmamız gereken şu: Fatsa’da mevcut o fakülteyi canlandıracağız, o gemiyi Fatsa sahillerinde inşallah denize indireceğiz. Perşembe balıkçılar derneği başkanı Ünal Karadeniz bana telefon açtı ve yanıma geldi  “hocam o gemiyi bana ver” dedi. Bende bir dakika gemimiz nerde? Dedim. Baktım sordum soruşturdum Fatsa’da hibe edilmiş olduğunu tespit ettim. O gemiyi ne yapacağız ne edeceğiz hukuken ve fonksiyonel olarak ne yaparız onların üzerinde dekan hanımdan çalışmasını istedim. Ben istiyorum ki; Fatsa Meslek Yüksekokulu gibi Fatsa Deniz Bilimleri fakültesinin de yeri çok güzel yolu çok harika arzu ediyorum ki orası da pırıl pırıl olsun, canlı olsun, Fatsa’ya hareketlilik getirsin canlılık sağlasın. Bu konuda hiç endişeniz olmasın.” Dedi.
Sohbet esnasında Fatsa’daki maden arama alanı ile ilgili üniversitenin bir akademik çalışması olup olmadığı sorumuz üzerine; 
FATSA’DA BİR MADEN ALANI VAR BUNUNLA İLGİLİ NASIL BİR DEĞERLENDİRMENİZ VAR?
 
“Derinlemesine bir bilgim yok bu konuda ama kişisel kanaatimi bir İlahiyat profesörü olarak bana soruyorsanız, devletimizde herhalde yetkililer topluma zararı olan, insana zararı olan bu ülkenin gelecek nesillerine zarar veren bir şeye izin vermezler diye düşünüyorum. Çünkü insan hayatı her şeyin başında gelir. Oradaki yapıyı oradaki işleyişi bilmiyorum, bu konuda size bir şey söylersem yalan konuşmuş olurum. O yüzden Fatsa’daki insanımıza zarar veren, sağlığını tehlikeye atan çocukların gençlerin, sağlığını tehlikeye atan bir şey var mı bilmiyorum. Ben bir rektör olarak ancak üniversitemiz bu konuda bir inceleme, araştırma yapar rapor hazırlar, bilimsel bir rapor ortaya koyar ben ona göre iyidir-kötüdür olumludur-olumsuzdur, faydalıdır-faydasızdır, olumlu veya olumsuz yönünde değerlendirme yapabilirim.  Ama şu anda Fatsa’daki madene dair benim bilgim yok. 
Ordu’nun önemli yatırımlarından birisi olan hastane konusunu da dile getiren gazeteciler;
 
“SON GÜNLERDE EN ÇOK TARTIŞILAN ŞEHİR HASTANESİ Mİ, YOKSA ÜNİVERSİTE TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Mİ; DİYE BİR GÖRÜŞ VE TARTIŞMA VAR. BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”
 
“Bu ilin en önemli problemi hastanedir. Şu anda devlet hastanesinden ayrı olarak,  eğitim ve araştırma hastanesi adı altında tıp fakültesinin hocalarıyla sağlık bakanlarımızın doktorlarının bir arada çalıştığı bir hastanemiz var. Bu hastane bina ve mekân anlamında miladını doldurmuş. Üniversitemize bağlı Araştırma Hastanesindeki en büyük sorunumuz mekân sıkıntısı. Bizim doktorlarımız bu hastanede kalmıyorlar. Hastanenin şartlarından dolayı gidiyorlar. Son bir iki yıl içerisinde yirmiye yakın doktor buradan ayrılmış. Yeni 15-20 tane doktor eksilmişiz. Şimdi bahsettiğiniz şehir hastanesi için Eski Pazar denilen botanik bahçe alanı var. Birde üniversitemizin merkez kampüsümüzün arka tarafında 350 dönüm arazi var. Sayın vekilimiz Şenel Yediyıldız beni sağlık bakanımızla da görüştürdü. Ben dedim ki; ‘350 dönüm arazimiz var, eğer hastaneyi buraya yapmayı düşünürseniz mekân anlamında çok muhteşem bir arazi, denize nazır, havadar, otoban yolun kenarı, ulaşım sorunu yok şehrin hemen kenarı, hem de tıp fakültesi hocaları ve öğrencileri acısından son derece uygun bir mekân, arzu ederseniz buraya hastaneyi yapabilirsiniz.’ dedim. Üniversitemiz kampüsü içindeki yeri tereddütsüz vereceğimizi de beyan ettim.
 
ORDU ÜNİVERSİTESİNİN ADINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE DİĞER İLÇELERDE İSTEKLERDE BULUNABİLİR,  FATSA İLÇESİ ORDU ÜNİVERSİTESİNİN NERESİNDE YER ALIYOR. ÜNİVERSİTEMİZİN YARININDA FATSA İLE İLGİLİ PLAN NEDİR, CİDDİ BİR PLANLAMANIZ VAR MIDIR?
 
“İlk etapta Fatsa’ya gittim ve gördüğüm tablo karşısında üzüldüm. Fakültemiz dökülüyor. Ancak Meslek Yüksek Okulumuz çok bakımlı. Şuraya bak; yüksekokulda bir tane genç arkadaş var. Fakültede doçent. Doçent; ‘buraya kaptan lazım’ dedi. ‘Sen niye buradasın o zaman’ dedim. ’Ben eğer buraya kaptan bulacaksam sana gerek yok hocam’ dedim. Fakültedeki gemiyi denize indirsek bu fakültenin her tarafına baksak burası canlı olsa, cıvıl cıvıl olsa, buranın hareketliliği olsa, fakültesi, hocası, işleyişi A kalite olsa, on numara olmaz mı? Ünye’ye gittim baktım fakülte canlı, hareketli. Fatsa’yı da canlandıracağız. Hoca ihtiyacımı var, hoca alacağız. Öğrencimi öğrenci alacağız, Türkiye’ye lazım olan bölümler açacağız. Şuanda yapmam gereken bunlardır. Birinci planım Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesindeki o gemiyi denize indirmek. B planım indiremiyorsak, hukuk engelleri yoksa bir şey yapacağım, çürütmeyeceğiz o gemiyi. Ben Ordu, Ünye, Fatsa ayrımı yapmam, çünkü adaletten yanayım. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Hakkaniyetten, adaletten ayrılmayacağım. 
Bakınız; Fatsa’daki fakülte kavşağı trafik kazalarına sebebiyet veriyor. Karayollarıyla görüşerek kavşağı kapattırmak istiyorum. İster viyadük yapsınlar, isterse yeni çözümler üretsinler. Olası trafik kazalarında bir yavrumuzun başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek. Bu vebalden kurtulmak için karayolları o kavşağa acil çözüm üretmelidir. Bunun takipçisi olacağım.
Ayrıca; Aybastı benden meslek yüksekokulu istiyor, Korgan istiyor, Kumru istiyor, Gölköy istiyor buraların talepleri var. Binaları hazır. Planlamalarımızı yapıp sırayla talepleri karşılayacağız.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde