28 Mart 2024

TEŞEKKÜRLER FATSA

  • PDF
“Sizlerle 17 Kasım 2019 tarihinde 15 Temmuz Özgürlük Meydanında,
 2. Ulusal Fatsa Hamsi Festivalini Gerçekleştirdik”
Fatsa dernekler federasyonun organize ettiği, kamu kuruluşları, sivil toplumu örgütleri ve özel sektör iş birliği ile devlet vatandaş kaynaşmasının bir örneğini daha 2. Hamsi şenliği gerçekleşmiş oldu.
Fatsa dernekler federasyonu (FADEF) başkanı Yakup Yeşiltaş etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“Bölgemizin güzide insanları; Bizler ilçemizi, ilimizi. Bölgemizi, devletimizi ve milletimizi çok seviyor ve önemsediğimiz için, Ülkemizin çok önemli kritik ve hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde; Daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu, İnsanca yaşamanın, huzura kavuşmanın tek yolu birlik ve beraberlikten geçtiğine inandığımız, Gün birlik ve beraberlik, kaynaşma ve dayanışma günü olduğu, Bizleri bu zamana kadar ayakta tutan ve bundan sonrada ayakta tutacak olanda bu bilinç ve beraberliğimiz olduğuna inandığımız için ikici ulusal Fatsa Hamsi Festivalini gerçekleştirmek için kollarımızı sıvadık. 
Logosu güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak, insanların gönlünde yer tutmak için,  Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek için, hangi makam ve mevkide olursak olalım, toplum içinde hangi sıfatla yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar, güzel bir şey olmadığına inandığımız için Gönüllü Fatsa sevdalılarla hamsi festivalini yapmaya karar verdik.
Başkanlığını yaptığım Fatsa Dernekler Federasyonu olarak; Birlik beraberliğimize bir nebze olsun katkı sağlamak, daha doğrusu ana yurdu Fatsa olan hamsi ürünümüze sahip çıkmak adına, 17 Kasım 2019 tarihinde, Fatsa 15 Temmuz Özgürlük Meydanında 2.nci ulusal Fatsa hamsi festivalini gerçekleştirmek için farklı fikirlere sahip olan Fatsa sevdalılarla birlikte, Festival tertip komisyonu oluşturduk. Hedefimize ulaşabilmemiz için yardımlaşmayı ve dayanışmayı ön plana çıkarıp rahat ve huzurlu bir atmosfer içeresinde, omuz omuza verip, Federasyonun logosu altında Fatsa hamsi festivali için çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşık 3 ay çalışma süreci sonucunda, Başta sayın valimiz Seddar YAVUZ olmak üzere, TBMM Sağlık gurup başkanı Sayın Şenel YEDİYILDIIZ, Milletvekilimiz Sayın Ergun TAŞCI, Rektörümüz, Başsavcımız, Kaymakamımız ve Altınordu, Perşembe, Aybastı Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan ve Kumru Belediye Başbakanlarımızın da katılımıyla 
Allaha hamdolsun ki yaklaşık 25.000 kişi katılımını sağladığımız hamsi festivalinde, birlik ve beraberliğimize nasıl bir katkı sunabildiğimizi hep birlikte gösterdik. Bizi biz yapan tüm değerlerimizle bütün olmamızı pekiştirecek bir festivali gerçekleştirdik. Bu festivalde yaklaşık 20 bin kişiye ekmek arası hamsi ikramı yaptık. Hamsi yeme yarışması yaptık. En güzel hamsi yemeği yapma yarışını gerçekleştirdik. Halk oyunları çeşitli etkinlikler sürecinde yaklaşık 13.000 kişiye çay ikramı yaparak katılımcıların beğenisini kazandık. Bisiklet ve rahvan atların katılımıyla kortej gerçekleştirdik. Hamsi radarı şakası yaptık. Aybastı Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan, Kumru Ve Fatsa Belediyesinin stantların da kendi yöresel ürünlerin tanıtımının yapılmasını sağladık. Çifte davullarla insanlarımızı eğlendirdik. Velhasıl, 2.ncisini gerçekleştirdiğimiz hamsi festivalini geleneksel hale getirmenin alt yapısını oluşturduk. Hamsinin anayurdu olan Fatsa’nın daha fazla ön plana çıkartmaya çalıştık. Zeynep BAŞKAN ve KOLİVA’NIN konseriyle günün geç saatlerinde festivalimizi sonlandırılarak bölgemizin güzide insanlarına güzel bir gün yaşattık.
Ve böylelikle, Fatsa ya sahip çıkma duygusunu toplumsal heyecana çevirmeye çalıştık. Bir kez daha, Fatsa da, Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Özel sektör işbirliği ile Devlet vatandaş kaynaşmasının bir örneğini daha sergilemiş olduk.
Böyle güzel projeleri hayata geçirmeye çalışan, sevginin, dayanışmanın, gönüllüğün ve birlikteliğin simgesi olan Fatsa Dernekler Federasyonun, kuruluşunun 3.ncü yılında;  kuruluş amaç ve ilkelerine uyum sağlamakta zorlanan bazı üyelerimizin yol ayrılığı bizleri daha da güçlendirmiş olup, 45 dernekle yolumuza azim ve kararlılıkla devam ettiğimizi gerçekleştirdiğimiz ikinci ulusal hamsi festivaliyle en güzel örneğini sergilemiş olduk. Katkı ve desteklerini esirgemeyen kamu kurumlarına sivil toplum kuruluşlarına ve maddi destek sağlayan özel sektöre şahsım ve Fatsa dernekler Federasyonu adına Fatsalılar adına teşekkür ediyorum.”
 
 2.nci Ulusal Fatsa Hamsi Festivaline katkı ve desteklerini esirgemeyen;
1- Kültür ve Turizm Bakanlığına
2-Ordu Valimize
3-Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanına
4-Ordu Üniversite Rektörümüze
5-Fatsa Kaymakamımıza
6- Fatsa Baş Savcımıza
6-Fatsa Belediye Başkanına
7-Aybastı Belediye Başkanına
8-Çamaş Belediye Başkanına
9-Çatalpınar Belediye Başkanına
10-Kabadaş Belediye Başkanına
11-Korgan Belediye Başkanına
12-Kumru Belediye Başkanına 
13-Emniyet Müdürüne
14-İlçe Tarım Müdürüne
15-Mustafa MOLLAOĞLU’NA
16-Cemil AYDIN’NA
17-Ahmet AYDIN’NA
18-Abdullah AYDIN’NA
19-Ziraat Odası Başkanına
20-Ticaret ve Sanayi odası Başkanına
21-Ticaret Borsası Başkanına
22-Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanına
26-T.K.K.Birliği Samsun Bölge Müdürüne
27-Emekli T.K.K. Müdürü Halil İbrahim ÇELİK’E
28-Fatsa Radyo Mega ’ya
29- Fatsa Güneş Gazetesine
30- Yeni Haber Gazetesine
31-Fatsa Posta Gazetesine 
32-Fatsa Söz Gazetesine
33-Mir Kuzey Gazetesine
34-Fatsa Duru Haber Gazetesine
35-MY Fatsa haber
36-Ordu veteranlar bisiklet gurubu, Ordu bisiklet Safari kulübü, mor pedal bayan bisiklet Gurubu’ma
37-Fatsa Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü Derneğine
Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve basınımıza.
Ayrıca reklam vererek maddi destekte bulunan;
38- Hulusi YEREBASMAZ-Arda Soğuk Hava deposu
39- Yaşar VARAN-Varan Hünkâr
40-Murat KAÇAK-Fatsa Beyaz inşaat
41-Rahmi YANGIN-Fındık Tüccarı 
42-Erol DNÇ-Dinç Elektrik
43-Atıf Taha SERİ-Seriler Beton
44-Şükrü YAŞAR-Yaşar Petrol
45-Yasin SARIÇİCEK- Fatsa Beton
46-Cumhur İNCE-İnce Güvenlik
47-Engin BEKCİ-Engin Yapı
48-Muhammet KOÇ-Koç İnşaat
49-Fatma, İbrahim, Erdinç, Erdem Ailesi,-Yıldız Otel
50-Hakan ULU-Örnek Kasap
51-Seyfi KARAMOLLA-Fatsa City AVM
(NK Butik Nuray Kayışoğlu-Mars Tous Fatih Sağlam-
Brongo Dursun Türkmen-Kahve Diyarı Murat Kara)
52-Cevat ERİŞ- Eriş yem
53-Ekrem KOŞUM-Koşum İnşaat
54-Yusuf KİBAR-Kırmızı Market
55-Hüseyin AKOT-Hennes tur
56-Doğruca kardeşler-Koru restoran
57-İsa YÜKSEL-Yüksel Elektrik
58-Hünner-Ordu
59-Halil ŞENDUR- Şendur mühendislik
60-Mustafa Ertan ÖZGEN-Özgen mühendislik
61- BY AYNİKA Turizm-Nihat KAHRAMANOĞLU
62-Çisele Tur seyahat acentesine  
63-Tüm katılımcılara, 
Şahsım ve Fatsa Dernekler Federasyonu adına daha doğrusu Fatsalılar adına teşekkür ediyorum.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde