18 Nisan 2024

11 MİLYON AĞAÇ BUGÜN FİDAN YARIN NEFES

  • PDF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştiraki ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde 2023 noktada 11 Milyon fidanı toprakla buluşturuldu.

 

Fatsa Orman İşletme Şefliği organizesinde Evkaf mahallesinde bulunan 75.Yıl Kapalı Spor Salonu bahçesinde gerçekleşen 11 milyon fidanın toprakla buluşması etkinliğine Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çeşitli okullardan öğrenci gurupları katıldı.

 

“11 MİLYON FİDANIMIZ İLİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN NEFES OLSUN”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem 11 Milyon fidanı toprakla buluşturma projesi ile ilgili yaptığı açıklamada,

“Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için toplumun en küçük birimi olan aileden eğitimcilere, yerel yöneticilerden tüm vatandaşlara kadar her yaştan insana büyük görevler düşmektedir. Her insan çevreci olmak ve bu sorumluluğu taşımak zorundadır. Ne havanın, ne suyun, ne de toprağın kendi kendine kirlenmeyeceği bilinen bir gerçektir.

Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bugün bizim oluşturacağımız ortak bir çevre bilinci ile mümkündür. Ortak gayemiz gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iştiraki ile başlayan bu proje aynı zamanda milli ağaçlandırma günü olarak da ilan etti.

Fidanları toprakla, yarınları umutla buluşturma günü ilan edilen Milli Ağaçlandırma Gününü kutluyorum.

11 milyon fidanımız ilimiz ve ülkemiz için nefes olsun” diye konuştu.

 

“3200 FİDAN DİKİYORUZ”

Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” kampanyasında, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşması etkinliği çerçevesinde Fatsa ilçemizde toplam 3200 adet fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Böylece iki dünya rekoru kırmış oluyoruz. Ağaçlandırma seferberliğinde en çok fidan dikme rekoru ile dünyanın en büyük online fidan diken insan albüm oluşuyor. 1839 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğümüz bu yıl 180. yılını kutlayarak bu seferberliği bu tecrübeyle bu yıl yediden 70’e ağaçlandırma seferberliğine herkesin katılımını bekliyoruz.” dedi.

 

Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen’in yaptığı konuşmanın ardından Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçe protokolü saat 11.11’de hep birlikte aynı anda fidan dikimini gerçekleştirdiler.

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar fidan dikimi sonrası öğrenci guruplarının da fidan dikimlerini katılarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde