29 Mart 2024

HÜKÜMLÜLER SOSYAL HAYATA KAZANDIRILIYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Meslek Edindirme Kursları” protokolü imzalandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen protokol kapsamında çeşitli sebeplerle cezaevinden salıverilmiş açık işsiz durumunda olan eski hükümlüleri ve denetimli serbestlik tedbiri altına alınan yükümlüleri yeniden topluma kazandırarak, kaybedilen zamanı bir meslek sahibi kimliği ile telafi edebilmeleri amaçlanıyor.

BAŞKAN GÜLER “UYGAR VE İNSANİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Protokol imza töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Uygar ve insani bir projeyi Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımız ile birlikte hayata geçiriyoruz. Bu projenin en güzel tarafı denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerimizin çok rahat bir şekilde hayata intibakını ve aynı zamanda da meslek edinmelerini sağlamak. İnanıyorum ki bu kursları alan arkadaşlarımız çıktıklarında hiç sıkıntı çekmeden iş bulabilecekler. Projede emeği olan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

BAŞSAVCI AKTAŞ “İNSAN KAYNAKLI BİR UYGULAMA”

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ise, söz konusu protokol ile denetimli serbestlik veya kısa süreli hapis cezası almış ya da cezası ertelenmiş kişilerin cezaevine girip toplumdan soyutlamaları yerine dışarıda denetimli serbestlik kanunu kapsamında cezalarını tamamlamalarının sağlanacağını söyledi. Başsavcı Aktaş, “Bu kişilerin bir daha suç işlemesini önlemek, topluma yeniden kazandırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli programlarımız var. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bizler de çeşitli kurum ve kuruluşlarımız ile dönem dönem bu tür iş birliği içerisinde oluyoruz. Bu kursların hem kişiye hem de ailelerine faydalı olacağını düşünüyoruz. Yapılan her işin odağının insan olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Katkıları dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde