29 Mart 2024

“ORDU’NUN TAŞININ TOPRAĞININ HAKKINI VERECEĞİZ”

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında gerçekleştir-ilen toplantıda, daire başkanlıklarından gelen teklifler görüşülüp karara bağlandı.
Gerçekleştirilen Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, birlik ve beraberliklerinin diğer illerden de takip edildiğini belirtti.
Başkan Güler açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ordu sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Biz bunu daha güzel daha yaşanılabilir hale getirmek istiyoruz. Burada güzel bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız dışımızda da hissedilmeye başladı. Buradaki birlik ve bütünlüğümüz çok samimi, açık şeffaf davranışımız diğer illerden de takip ediliyor. Yurtdışından da bunun yansımaları geliyor. Sizlerle birlikte sürdürdüğümüz bu yürüyüşte başarılarımızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bizim burada asıl meselemiz bu kadar güzel bir şehri sevgiyle daha da pekiştirmek, erdemle donatmak ve samimiyet ile el ele götürmek. Herkesin siyasi görüşü olacak ama bizim buradaki üst kimliğimiz Ordululuk olsun istiyorum. Temel samimilik ve sevgi olmalı ve Ordululuk bilinciyle hareket etmeliyiz ”dedi.
“EMEĞİMİZİN KIYMETİNİ ALACAĞIZ”
 
Ordu’nun ekonomisini attırmak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Estetik yönü güçlü, sosyal dokusu sağlam ve aynı zamanda da ekonomisi güçlü bir şehir olsun istiyorum. Bunu yaparken de en fazla gelirimiz olan fındığı biraz daha öne çıkartıp daha uygun şartlarda olsun diye çalışıyoruz. Bunu katma değerlere dönüştürmek istiyoruz. Bunu için 4 tane şirket kurduk. Bu şirket hepimizin şirketi sadece büyükşehrin değil. Burada katma değeri yüksek ürünleri deneyip biraz daha emeğimizin kıymetini alalım istiyoruz. Fındık bu haliyle 2 milyar dolar ama çikolataya dönüştürülürse 8 milyar dolar. Kibele Heykelini marka olarak tescil ettirdik ve Kibele isimli bir çikolata yapıyoruz” diye konuştu.
“ORDU’NUN TAŞININ TOPRAĞININ HAKKINI VERECEĞİZ”
Tarımın ihmal edilemeyecek en temel konulardan biri olduğunu söyleyen Başkan Güler, “Geleceğimiz açısından tarım önemli. Tarım ihmal edilemeyecek en temel konulardan bir tanesidir. Toprağımızın en büyük kısmı tarıma müsait ve tertemiz. Bu toprağın hakkını vermemiz lazım toprak cansız değil toprak canlı. Taşın da toprağında hakkını vereceğiz. Tarım başımızın tacıdır. Soyayı diktik taneler oluştu yakında toplayacağız. Dağıttımız damızlık koyunlarımızın eşi olanlar ise hamile. 4 bin kaz dağıtıldı. 40 işletme olacak şekilde 80 dişi 20 erkek dağıttık” şeklinde konuştu.
“DENİZ TURİZMİ İÇİN DERİNLEMESİNE ÇALIŞIYORUZ”
 
Ordu’nun denizinin renklenmesi gerektiğini dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Denizin hakkını da vermemiz gerekiyor. Bu denizin hakkı balıkçılıkla olacak, deniz ürünleriyle olacak, taşımayla olacak. Balık yavrularından tutun midyeye kadar, deniz suyunun terapide kullanılmasına kadar derinlemesine çalışmalar başlattık. Kanodan tutun yelkene kadar denizin renklenmesi lazım” şeklinde ifade etti.
 
ERSİN ALP 
UNUTULMADI
  Ordu Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda Perşembe ilçesinde bulunan 50. Yıl Caddesi’ne, haziran ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden CHP Perşembe Meclis Üyesi Ersin Alp'in isminin verilmesini kararlaştırdı.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nı 11 Ekim 2019 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirecek.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde