29 Mart 2024

Mayıs 7'si geleneği sürüyor

  • PDF
Fatsa ilçesinde asırlardır yaşatılan “Mayıs Yedisi” geleneğine bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. vatandaşlar Mayıs Yedisi dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren sahile akın ettiler. Vatandaşlar, Karadeniz’in serin sularına ayaklarını sokarak şifa aradılar. Çok sayıda seyyar satıcının bulunduğu sahil şeridi tam bir panayır alanına dönüştü.  
 Geleneğin asırlar öncesine dayandığını hatırlatan vatandaşlar “Bu tür geleneksel aktiviteler, milletimizin yaşama sevincini göstermektedir. Aynı zamanda da insanlarımızı bir arada tutan çimento görevi görmektedir.”dediler.
Yedi dalgadan geçen vatandaşlarsa, bazı sağlık sorunlarının olduğunu ve şifa bulmak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyle-diler. 
Vatandaşlar, “Her yıl denize gelerek hem yazı karşılıyoruz hem eğleniyoruz hem de bu vesileyle hastalıklarımızın geçeceğine inanıyoruz” dediler.
   İnanışa göre her yıl 20 Mayıs’ta denizde yedi dalgadan geçen bir insan hem sağlık sorunlarını çözüyor hem de bütün bir yaz mevsimini huzurlu ve sorunsuz geçiriyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde