28 Mart 2024

Ortaöğretime Geçiş Sınavında Sürpriz Yok

  • PDF

doln29-1-2014Dolunay Koleji öğrencileri TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında hem bireysel hem de kitlesel başarıda yine zirvede yer aldı.

            Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin ter döktüğü, 6 ana dersten (Türkçe, Matematik, İnkılâp Tarihi, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 20’şer sorunun sorulduğu, yanlış cevabın doğru cevabı götürmediği yeni sınav sisteminin ilki 28-29 Ekim 2013 tarihlerinde yapıldı. Yaklaşık iki aydır merakla beklenen sınav sonuçları da önceki gün açıklandı.

            Dolunay Koleji 8. sınıf öğrencilerinden İremnur Gülten 6 ana branştaki tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye derecesi elde etti. Bireysel başarının yanında kitlesel başarıda da kalitesini gösteren Dolunay Koleji adını yine zirveye yazdırmayı başardı. TEOG sınavı sonuçlarına göre branş ortalamaları Türkçe: 90.74, Matematik: 89.83, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 91.81, Fen ve Teknoloji: 83.98, İnkılâp Tarihi: 89.89, İngilizce: 85.11 şeklinde olan Dolunay Koleji, tüm branşların genel ortalaması itibariyle de 88.56 puanlık başarısıyla eğitim alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

            Dolunay Koleji yöneticileri önceki gün açıklanan TEOG sınavı sonuçlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Dolunay Koleji müdürü Orhan Irmak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Okulumuz açıldığı ilk günden bu güne her zaman zirveyi hedeflemiş ve bu hedef doğrultusunda başarılarını her yıl arttırmayı başarmıştır. Geçen süre içerisinde kalitemizi hep yükselttik ve elde ettiğimiz başarılarla Fatsa’yı her anlamda en iyi şekilde temsil ettik. Önceki gün açıklanan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı sonuçları da bizi yine gururlandırdı. Okulumuz dereceler çıkarmaya devam etti.”

            Sınav sistemindeki değişikliklere de değinen Irmak: “Sınav sisteminin çok kısa aralıklarla değişmesi öğrencilerin motivasyonlarını olumsuz yönde etkiliyor. Fakat biz Dolunay Koleji olarak her an her değişikliğe hazırız. Bu noktada sürekli çalışmalar yapıyoruz ve öğrencilerimizin motivasyonlarını yüksek tutuyoruz.” dedi. Başarıyı üçlü sacayağına benzeten Dolunay Koleji müdürü Orhan Irmak: okul-öğrenci-aile birlikteliğiyle başarının daha da artacağına inanıyoruz. Bunun için velilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Yaptığımız çeşitli seminerlerle, toplantılarla öğrencilerimizi ve velilerimizi sürekli bilgilendirip, onların her türlü yenilikte hazır olmalarını sağlıyoruz. Halkımıza sağlıklı eğitim hizmetlerini aksatmadan devam ettirebilmek için gerek doküman olarak, gerek bireysel anlamda kendimizi sürekli yeniliyoruz. Başarı grafiğinin sürekli artış halinde olması, bizlerin daha da sorumluluk bilinciyle hareket etmemizi sağlıyor, şehrimizin başarı grafiğini yükseltme adına motivasyonumuzu arttırıyor. Biz de Dolunay Koleji yöneticileri ve idarecileri olarak öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen ailelerimizi, gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakâr öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde