28 Mart 2024

Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Ege KARATAŞ Seçildi

  • PDF

meclis20-11-2013Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2013-2014 eğitim öğretim yılı Fatsa Öğrenci Meclisi Seçimi, Fatsa Belediye Kültür Sarayı’nda yapıldı. Meclis Başkanlığına seçimine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ercan Uçak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerimizde  demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi,  kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla her yıl önce okullarımızda temsilciler, sonra da ilçe öğrenci temsilcisi seçimleri yapılmaktadır.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ercan Uçak’ın başkanlığında gerçekleştirilen seçime 40 okulun öğrenci temsilcisi katıldı.

Altı adayın yarıştığı seçim sonucunda Fatsa Öğrenci Meclisi Başkanlığına 24 oy alan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Ege Karataş seçildi. Fen Lisesi öğrencisi Deniz Gökçe 8 oy, Bolaman Ortaokulu öğrencisi Caner Can Cihan ile Meşebükü İlkokulu-Ortaokulu öğrencisi Eda Kadıoğlu üçer oy, Hasan Yahşi Ortaokulu öğrencisi İlknur Yakar ile İslamdağ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Ali Dik ise bir oy aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel Avcı, öğrenci meclis başkanlığı seçiminin demokratik bir ortamda yapılarak seçim kurallarının eksiksiz uygulandığını ifade ederek “Seçim sonucunda birinci olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Ege Karataş’ı tebrik ediyor Ordu’da yapılacak seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.mclis20-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde